Gilde Bergen zoekt vrijwilligers

Bent u graag bezig met taal en cultuur? Spreekt het u aan om met anderstaligen te praten over alledaagse onderwerpen?

Ons Gilde in de Gemeente Bergen wil Nederlanders en anderstaligen bij elkaar brengen om de Nederlandse taal en cultuur te delen. Onze maatschappij eist van anderstaligen in Nederland dat zij snel de taal leren en vlot inburgeren. Helaas is dit nog altijd makkelijker gezegd dan gedaan. Migranten zoeken meestal hun mede- anderstaligen op om mee te praten. Niet omdat er te weinig aanbieders van taalcursussen of formele inburgeringprogramma’s zijn, maar wel omdat het ontbreekt aan gewoon alledaags contact met Nederlanders.

U kunt daar wat aan doen!

Als "TaalMaatje" heeft u individueel contact met de anderstalige. Het gaat niet om lesgeven, maar juist om alledaagse gesprekken. Dor regelmatig contact leert de anderstalige de cultuur ‘vanuit de huiskamer’ kennen en leert hij of zij gaandeweg de taal. Al doende leren is het motto.

Door u aan te melden als vrijwilliger werkt u mee aan:

  • Het vergroten van de spreekvaardigheid en woordenschat van de anderstaligen
  • Het bevorderen van het maatschappelijk contact van anderstaligen met Nederlanders
  • Het overwinnen van de spreekangst van anderstaligen
  • Het creëren van begrip voor elkaars cultuur en levenswijze
  • Het bieden van een beter perspectief op de arbeidsmarkt

Activiteit TaalMaatjes is onderdeel van Gilde gemeente  Bergen en is opgericht door een aantal ex-vrijwilligers van Vluchtelingenwerk Nederland. Spreekt het u aan om één keer in de week contact te hebben met één van onze anderstaligen? Neem dan contact op met Hermien Esselink, telefoon 06-16730440 of stuur een bericht via het menu "Contact gegevens".