Vrijwilligers gezocht Gevraagde diensten

Vrijwilligers gezocht voor diensten gevraagd door particulieren of andere organisaties, en vacatures van de stichting Gilde Bergen zelf.

Taalmaatje worden om iemand te helpen met de Nederlandse taal

Bent u graag bezig met taal en cultuur? Spreekt het u aan om met anderstaligen te praten over alledaagse onderwerpen? Dan is het TaalMaatjesproject misschien iets voor u.

Dit taal- en integratieproject brengt Nederlanders en anderstaligen bij elkaar om de Nederlandse taal en cultuur te delen. Het gaat niet om lesgeven, maar juist om alledaagse gesprekken. U spreekt (bijvoorbeeld) één keer in de week thuis af met een anderstalige of u gaat samen iets leuks doen. Lees de folder "Mag een anderstalige elke week even met u praten?" klik hier voor deze folder.

Wilt U nog meer informatie of zich inschrijven? Neem dan contact op met de projectcoördinator.

Begeleiden van jeugd bij hun hobby

Gilde Bergen initieert projecten om mensen bij elkaar te brengen en bepaalde  doelgroepen verder te helpen. Één zo'n project wat we graag willen realiseren, is het begeleiden van kinderen bij hun hobby.

We denken hier aan hobbies met technische of creative inslag. Doel is de talenten van kinderen te stimuleren en ze te motiveren iets te leren waar ze plezier in hebben. Denk bijvoorbeeld aan pottenbakken, timmeren, fotografie, elektronika, of ... wat je maar bedenken kunt! De leeftijd van de kinderen maakt in principe niet uit. Wel moeten bepaalde basisvaardigheden ontwikkeld zijn.

Lees meer: Begeleiden van jeugd bij hun hobby