Gevolgen wijziging Wet Kinderopvang voor inburgeringsplichtigen

Deze wijziging geldt ook voor inburgeringsplichtigen die al vóór 2013 een inburgeringsvoorziening van de gemeente kregen en gebruik maken van formele kinderopvang. Als de gemeente de inburgeringsvoorziening heeft ingekocht bij een taalaanbieder die niet (meer) over het keurmerk beschikt, dan heeft dat tot gevolg dat de inburgeringsplichtige vanaf januari 2013 geen kinderopvangtoeslag meer ontvangt.

Natuurlijk is het belangrijk dat inburgeraars hun traject afmaken en deze niet voortijdig beëindigen vanwege het wegvallen van de kinderopvangtoeslag. Meer informatie vindt u hier.

Enkele gemeenten voorzien dat in individuele gevallen er inderdaad sprake kan zijn van het beëindigen van de kinderopvangtoeslag per 1 januari 2013. Graag ontvangen wij een opgaaf van gemeenten waar dit probleem speelt en om hoeveel gevallen het gaat. Wij willen op grond van die informatie het probleem in kaart brengen. U kunt daarvoor contact opnemen via het volgende e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

bron: Rijksoverheid, nieuwsbrief inburgering