Begeleiden van jeugd bij hun hobby

Gilde Bergen initieert projecten om mensen bij elkaar te brengen en bepaalde  doelgroepen verder te helpen. Één zo'n project wat we graag willen realiseren, is het begeleiden van kinderen bij hun hobby.

We denken hier aan hobbies met technische of creative inslag. Doel is de talenten van kinderen te stimuleren en ze te motiveren iets te leren waar ze plezier in hebben. Denk bijvoorbeeld aan pottenbakken, timmeren, fotografie, elektronika, of ... wat je maar bedenken kunt! De leeftijd van de kinderen maakt in principe niet uit. Wel moeten bepaalde basisvaardigheden ontwikkeld zijn.

Het idee is niet nieuw: Technisch Creatief Centrum Nijmegen doet dit werk al lang, en met veel success. Neem ook eens een kijkje op hun website: www.tccn.info.

Om dit idee te realiseren zijn vrijwilligers nodig, die hun kennis en kunde willen overbrengen op de jeugdigen. Ook zoeken we vrijwillligers die een visie hebben hoe je zo'n project kunt realiseren. Mensen die het willen organiseren en uiteindelijk uitvoeren, zijn natuurlijk ook van harte welkom!

Voel je je aangesproken, of wil je gewoon meer weten? Laat het ons dan weten! Neem contact met ons: ga naar contact pagina.